Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2009

The Scream of Wolves

Πρωτοπόρος...
Αυτός που ανοίγει νέους δρόμους για να ακολουθήσουν οι επόμενοι...

Ο ίδιος ο Χρόνος θα του απονείμει αυτό τον τίτλο όταν έρθει η ώρα και κανείς δεν θα μπορεί να του τον πάρει πίσω...

Και ενώ στις επιστήμες τα πράγματα μπορεί να είναι ξεκάθαρα στην περίπτωση του πολιτισμού και των τεχνών η υποκειμενικότητα του κάθενός από μας βαφτίζει απλόχερα υπό αυτό το όνομα του πρωτοπόρου. Φυσικά και εδώ τα κριτήρια παραμένουν το ίδιο αυστηρά, και ο Χρόνος κάνει και εδώ καλά την δουλεία του.

Στη περίπτωση των Νορβηγών Ulver, οι εξετάσεις έχουν γίνει εδώ και χρόνια και ο τίτλος έχει αποδοθεί! Εκτός από πρωτοπόροι σε αυτό που κάνουν είναι και μοναδικοί... Ξεκινώντας ως Black Metal μπάντα στις αρχές του 90, ακολουθώντας τα βήματα φίλων, γνωστόν, συμμαθητών κλπ, εξελίχθηκαν σε κάτι πραγματικά τόσο ιδιαίτερο που αδυνατώ πραγματικά να το προσδιορίσω. Εύκολα μπορώ να φανταστώ όμως ότι αν ποτέ το Trueman Show γινόταν πραγματικότητα για soundtrack θα διάλεγα την μουσική που παράγεται τα τελευταία 10 χρόνια από τον κύριο Rygg και την παρέα του!

Εδώ και μερικούς μήνες διάβασα ότι οι Ulver αποφάσισαν να παίξουν live για μια μοναδική εμφάνιση στο Norwegian Festival of Literature . Η έκπληξη μου ήταν πολύ μεγάλη! Αιτία? Αυτή θα ήταν η πρώτη συναυλία που δίνουν μετά από 15 χρόνια. Αυτή η μέρα λοιπόν ήταν η προχθεσινή 30.05.2009. και μου το θύμισε αυτό το δημοσίευμα. Φήμες αναφέρουν ότι το ουρλιαχτό των Λύκων θα ξαναακούστει στο φυσικό του περιβάλλον, στην πίσω αυλή του κύριου Valle. Αναμένουμε με αγωνία!

Είναι πραγματικά δύσκολο να πεις οτί ένας μουσικός, ένα συγκρότημα (ειδικά σήμερα) προσφέρει στην μουσική... Εγώ τολμώ να πω ότι οι Ulver προσφέρουν στον Πολιτισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: