Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

A Cuban Metal Story

Την ίδια περίοδο που οι Καβαλέρες (δλδ οι αδερφοί Cavalera!) έχουν παραμερίσει τις διαφορές του παρελθόντος και έχουν ξανάσμιξει σαν μια αγαπημένη οικογένεια, οργώνοντας τα φεστιβάλ της Ευρώπης (ήρθαν και στο "δικό μας" ΡΟΚΓΟΥΕΗΒ) μπας και βγάλουν κανένα φράγκο για το χειμώνα... οι υπόλοιποι Sepultura έχουν την τιμή να είναι το πρώτο (τέτοιου μεγέθους) Heavy Metal group που θα δώσει συναυλία στη Κούβα.



Στις 19.7.2008 στο χώρο που είναι γνωστός και ως "Anti imperialist Tribune" στη παραλιακή οδό Malecon 10.000 Κουβανοί παρακολουθούν τους Τεράστιους -ακόμα και χωρίς τους Cavalera- Βραζιλιάνους. Το γεγονός ότι έπαιξαν χωρίς αμοιβή σε μια συναυλία που ήταν δωρεάν απλά με εξοργίζει, σκεπτόμενος την παραβίαση της απολύτως φυσιολογικής πραγματικότητας που ανάγει το χρήμα σε μοναδικό κίνητρο σύνθεσης - ηχογράφησης - παρουσιάσης της Μουσικής. Ιερόσυλοι...

Ελπίζω να περιόριστει εκεί το ΚΑΚΟ!

Κάνενα αλλό group ξανά live για την ψυχή της Μάνας του!
(Λόγια αγανακτισμένου Promoter (οικ: Λαμόγιο) _ που έφτασαν στα αυτία μου...)


Φυσικά το γεγονός δεν μπορούσε να αφήσει ασχολίαστο το ΣΙ ΕΝ ΕΝ κάνοντας ρεπορτάζ για το γεγονός μόνο και μόνο για να πούν πόσο η Κουβανική κυβέρνηση δεν γουστάρει τόσο καιρό τριχωτούς τύπους να γκαρίζουν κοπανώντας αλύπητα κλπ κλπ. (ναι είπε και άλλα η δημοσιογράφος αλλά φοράω ΠΑΡΩΠIΔΕΣ _νούμερο 12)

Εγώ πάλι τσαντίστηκα! (διότι τους είχα δει με τα μάτια μου τους μαλλιάδες στο νοσοκομείο στην Αβάνα πριν 4 χρόνια) οπότε μετά από λίγο Σέρφινγκ στο Κυβερνοχώρο ανακάλυψα δεκάδες συγκροτήματα που πραγματικά κάνουν πολύ ΘΟΡΥΒΟ_παίζουν Βαρύ Μέταλλο δλδ και κατάγονται από το Νησί.

Φυσικά είναι προφανές ότι αυτές οι μπάντες μέχρι πριν λίγο καιρό βρισκόντουσαν σε βαθιά παρανομία και αναπτύχθηκαν χάρη στην βοήθεια της Death Metal Scene της Φλώριδα που έστελνε από τα early 90's κασέττοταινίες με demos μέσα σε γυάλινα μπουκάλια. Απόδειξη:τα μίσα group που άκουσα ακούγονται σαν τους Death και τους Obituary. Demo είχε στείλει και ο Tζον Σάφερ -ψάχνοντας απεγνωσμένα για εταιρία για το Ντεμπούτο των Iced Earth αφού όλοι το είχαν για πέταμα!

Όλα αυτά όμως ανήκουν στο Ancient Past... αφού οι γκαρίδες της Κουβανικής Heavy Metal εισακούστηκαν τελικώς από την Κουβανική Κυβέρνηση που τώρα έχει αναλάβει και το αποκλειστικό Management στις Μπάντες φροντίζοντας για όλα! Με την έλευση δε του Βroadband internet -δωρεάν φυσικά- στο νησί η Κυβέρνηση (ποίος άλλος) έχει σκοπό να μην αφήσει Metal band χωρίς Myspace!

Portal (Official της Κυβέρνησης ε!) για όποιον θέλει να ακούσει και κανά τραγούδι εδώ:
http://www.myspace.com/cubametal


Ακολουθεί τυπικό δείγμα ΚΟΥΒΑΝΙΚΟΥ DEATH METAL:






Support Cuban Metal Scene or Die

3 σχόλια:

Radio Collectiva Team είπε...

Επειδή χρόνια το τώρα ακούω το σχήμα αυτό, με όλες τις παραλλαγές του είτε αυτές λέγονταν nailbomb, είτε raos de porao κοκ.,γνωρίζω πολύ καλά ότι οι αδελφοί Καβαλέρα είναι συμπαθούντες στο σοσιαλιστικό καθεστώς της Κούβας και στη Βραζιλία σε συνεντεύξεις που έχουν δώσει κατά περιόδους, έχουν ψηφίσει εκπροσώπους του ΚΚ Βραζιλίας...

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Αν και ελαφρύτερος ων (παουεράς, μεΐντενατζής, heavy-ας, άντε και ψιλομπλακάς) στηρίζω ανεπιφύλακτα το Σεπουλτούρειο άνοιγμα τηε Κούβας.
Τι διάολο, από κάπου πρέπει να αρχίσει ο εκδημοκρατισμός...

Ανώνυμος είπε...

Άντε και στο φεστιβάλ της ΚΝΕ!! :-)